Azuren virtuaaliset työpöytäratkaisut monipuolistuvat

 
 

Hybrid Cloud
01 loka 21 Author: Mikko Salmela

 



  • Windows Virtual Desktop on nyt Azure Virtual Desktop, parannetuilla ominaisuuksilla
  • TD SYNNEXn palveluilla ja Microsoftin eduilla otat palvelut helposti käyttöön

Monella meistä ovat työskentelytavat muuttuneet pysyvästi. Etätyöskentely ja joustavuus valita tilanteeseen sopivin aika ja paikka muokkaavat aiempia totuttuja rutiineja sekä rikkovat perinteistä toimistokeskeistä työskentelykulttuuria. Uudet tavat ja mallit avaavat myös uusia mahdollisuuksia usealle meistä.

Virtuaaliset työpöydät tarjoavat ratkaisun moneen käyttötarkoitukseen. Microsoftin virtuaalinen työpöytäratkaisu, Azure Virtual Desktop, mahdollistaa kustannustehokkaan vaihtoehdon etätyökäyttöön, hallittuna palveluna sekä ilman monimutkaisia ja kapasiteettirajoitteisia VPN-yhteyksiä. Mahdollisia käyttäjäryhmiä ja käyttökohteita löytyy mm. suunnittelu- ja insinööritoimistoista, julkiselta sektorilta, koulutustarjoajista sekä toimialoilta ja yrityksistä, joissa työasemien ja päätteiden yhteiskäytölle on tarvetta.

Aiemmalta nimeltään Windows Virtual Desktop uudistui kesän kynnyksellä ja sai uudistuksen yhteydessä nimekseen Azure Virtual Desktop. Voit lukea tarkemmin näistä uudistuksista perusteluineen Microsoftin blogista: Azure Virtual Desktop: The flexible cloud VDI platform for the hybrid workplace

Mihin käyttötarkoitukseen Azure Virtual Desktop soveltuu?

Azure Virtual Desktop on pilvipohjainen palvelu ja siten tarjoaa kaikki pilviteknologioiden hyödyt, kuten nopean käyttöönoton esimerkiksi asiakaspilotointiin, skaalautuvuuden sekä aidosti kulutukseen pohjautuvan laskutuksen. Maksat siis ainoastaan siitä kun palveluja käytät. Tyypillinen käyttäjäryhmä on yritykset, joilla on joustavat tavat työskennellä ja työntekijät, jotka päivittäisessä työssään tarvitsevat yrityksen resursseja ja sovelluksia mistä tahansa paikasta ja millä tahansa päätelaitteella.

Tällaisia käyttökohteita voi löytyä esimerkiksi

  • Suunnittelu- ja insinööritoimistoista: järeät tehotyöasemat voidaan tarjota Azuren välityksellä virtuaalityöpöytinä mahdollistaen etätyön sekä työasemaresurssien joustavan ja kustannustehokkaan käytön
  • Liikkuvan työn parista vaikkapa sosiaali- ja terveysalalla: keskitettyjen yritysresurssien tietoturvallinen ja joustava etäkäyttö erilaisilla päätelaitteilla, esimerkiksi käyttäjien omilla laitteilla. Kohderyhmiä voi olla esimerkiksi kotihoidon tai vanhustenhoidon parissa toimivilla palvelutarjoajilla
  • Yritysfuusiot ja yrityskaupat, joiden yhteydessä tarvitaan nopeasti tietoturvallinen pääsy eri organisaatioiden välillä
  • Koulutusalalta: mahdollistetaan oppilasjärjestelmien ja koulutusresurssien etäkäyttö oppilaiden omilla laitteilla

Tyypillisesti AVD-projekti lähtee käyntiin tarvekartoituksella, jonka lopputuloksena käyttäjäryhmä ja rajattu käyttökohde tarkentuvat. Projektin onnistumisen kannalta on tärkeää ymmärtää ja identifioida asiakastarve ja käyttäjäryhmä mahdollisimman tarkkaan.

Pilvipalveluiden luonteen mukaisesti pilotointi ja PoC-projektien käynnistäminen onnistuu nopeallakin aikataululla eikä pidempiaikaisiin etukäteiskustannuksiin tai investointeihin tarvitse sitoutua. Jos matkan varrella tulee suunnitelmiin muutoksia, Azure-resursseja kuten virtuaalikoneita pystytään skaalaamaan miltei rajoituksetta. Jos lopputulemana päädytään siihen että varsinaista tuotantokäyttöä ei ole näköpiirissä, myös projektin ja sen vaatimien resurssien kustannukset saadaan jäädytettyä nopeasti. Tämäkin helpottaa projektien käynnistystä pienentämällä niihin liittyvä riskejä.

Miten TD SYNNEX voi auttaa AVD projektien aloitusta?

Me TD SYNNEXlla autamme mielellään kumppaneitamme Microsoft-teknologioiden ja ratkaisujen käyttöönotossa. TD SYNNEXn palvelut auttavat meidän kumppaneita Azure Virtual Desktop -projektien käynnistämisessä, oli kyseessä asiakaspalaverin valmistelu tai AVD-projektin määrittely ja tarvekartoitus.

TD SYNNEXn valmiit ratkaisut, kuten AVD Click-to-Run -ratkaisu, nopeuttavat ja helpottavat projektin käyttöönottoa. Toimintavalmiin AVD-palvelun saat näin käyttöön valmiiksi tuotteistetun malli-templaten avulla vähällä vaivalla. Kaikki nämä Click-to-Run ratkaisut ovat osa TD SYNNEXn kumppanitarjontaa ja siten maksuttomia meidän kumppaneille.

Lisäksi TD SYNNEX järjestää Microsoft aiheisia webinaareja ja koulutuksia kumppaneille sekä meidän kautta on saatavilla myös Microsoftin sertifiointikoulutuksia.

Azure Virtual Desktop on kustannustehokas vaihtoehto työpöydän virtualisointiin

Suuri osa AVD-ratkaisun kustannushyödyistä perustuu pilviteknologian käyttöön: joustavuus, skaalautuvuus ja kulutuspohjaiseen laskutukseen. Tämän lisäksi kannattaa huomioida pari muutakin seikkaa. Ensiksi, se että Microsoft vastaa suuresta osasta ratkaisun hallintaa sekä infrastruktuuria: kaikkea ei tarvitse tehdä eikä hallita itse. Toiseksi, AVDn käyttö ei vaadi erillisiä lisenssejä vaan käyttöoikeus sisältyy osaan M365- ja Windows-lisenssejä.

Lisäksi kannattaa huomioida Microsoftin AVD-kampanjat, joiden avulla voi säästää Azure-kustannuksissa. Tällä hetkellä on voimassa erityinen AVD-alennuskampanja jonka aikana voi säästää -30% valikoitujen virtuaalikoneiden kustannuksista kolmen kuukauden ajalta. Tämä kyseinen kampanja on voimassa 31.12.2021 asti, lisätietoa löytää alla olevasta linkistä.

Viimeisenä mainitsen vielä Microsoftin uusimman julkistuksen tällä alueella eli Windows 365 Cloud PC, joka tarjoaa kompaktina lisenssipohjaisena tuotteena virtuaalityöpöytäratkaisun, valmiiksi konfiguroituna ja hallinnoituna palveluna. Käyttäjäryhmä pysyy paljolti samankaltaisena kuin Azure Virtual Desktop-ratkaisussa, lopullinen tuote- ja ratkaisuvalinta näiden kahden välillä määräytyy asiakastarpeiden mukaan.

Lisää Azure Virtual Desktop ratkaisusta, Azure-ratkaisuista yleensä tai TD SYNNEXn palveluista ja kumppaniohjelmasta sinulle voi kertoa mikko.salmela@techdata.com tai janne.loitomeri@techdata.com.

Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä:

Azure Virtual Desktop: The flexible cloud VDI platform for the hybrid workplace

Azure Virtual Desktop - New Customer Offer -30%

Tervetuloa käyttämään Windows 365 Pilvitietokonetta