Tietoa Microsoftin tulevasta hinnanmuutoksesta

 
 

News
11 tammi 23 Author: Alexander Pontikis

Microsoft on ilmoittanut virallisesti tulevasta valuuttakurssimuutoksesta, joka koskee globaalien pilvituotteiden hinnoittelua 1. huhtikuuta 2023 alkaen, ja TD SYNNEX tiedottaa tästä muutoksesta heti, jotta teillä on aikaa valmistautua ja käydä tarvittavat keskustelut toimenpiteistä Asiakkaidenne kanssa.

Microsoft perustelee tekemäänsä muutosta kurssimuutosten aiheuttamalla eroilla palveluiden hinnoittelussa ja että nyt tehdyllä muutoksella pyritään harmonisoimaan eri valuutoilla hinnoitellut palvelut keskenään. Microsoft oli jo pitkään lykännyt hinnoittelumuutoksia tällaisten valuuttakurssivaihteluiden perusteella, mutta 1. huhtikuuta 2023 alkaen Microsoft muuttaa pilvihinnoittelua maailmanlaajuisesti.

Tällä muutoksella tavoitellaan Microsoftin pilvituotteiden hintojen yhdenmukaistamista ympäri maailman.
1. huhtikuuta 2023 alkaen seuraavat korjaukset tulevat voimaan Microsoft Cloud -hankinnoissa:

  • Ison-Britannian punnan (GBP) hinnat muuttuvat +9%
  • Tanskan kruunu (DKK), Euro (EUR) ja Norjan kruunu (NOK), hinnat muuttuvat +11%
  • Ruotsin kruunun (SEK) hintoja tarkistetaan +15%

Näitä hintamuutoksia ei sovelleta kesken sopimuskauden olemassa oleviin lisenssisopimuksiin joissa on sopimuksen tuoma hintasuoja. Uusien tuotteiden lisäyksissä sekä uusissa sopimuksissa noudatetaan tilaushetken hinnastoa ja sen määritelmiä.

Huomaattehan että Asiakkailla, jotka lisensoivat Azuren Microsoftin MCA sopimuksen kautta, hinnoittelu perustuu jo Yhdysvaltain dollariin maailmanlaajuisesti,  joten paikalliseen valuuttaan perustuvat hinnanmuutokset eivät vaikuta näihin tilauksiin.

Välttääksenne muutoksen tuomia hinnan korotuksia seuraavan 12 kk aikana suosittelemme uudistamaan asiakkaittenne tilaukset vuosiperusteisina ennen 1.4.2023 mikäli mahdollista. Näin saatte sopimukselle 12 kk hintasuojan

Jatkossa Microsoft luo keskitetyn prosessin, jossa valuuttakurssivaihtelut ja mahdolliset hinnoittelumuutokset suhteessa Yhdysvaltain dollariin arvioidaan kahdesti vuodessa. Tämä yksinkertaistettu rakenne parantaa avoimuutta ja ennustettavuutta asiakkaille ja kumppaneille riippumatta siitä sijainnista.

Mikäli haluat lisätietoja tästä muutoksesta autamme mielellämme ja voitte lähettää meille sähköpostia osoitteeseen Cloudsoftware.fi@tdsynnex.com


See Microsoft FAQ document here