Microsoft New Commerce Experience on täällä

 
 

Modern Workplace
10 tammi 22 Author: Mikko Salmela

Microsoft julkaisi 10. tammikuuta 2022 New Commerce Experience-mallin lisenssipohjaisille tuotteille, kuten M365- ja D365-tuotteille, sekä kampanjan, jolla saa 5% edun ensimmäisen 12 kuukauden ajalta New Commerce-mallin tuotteille.

Päivitys 1.3.2022 - Microsoft ilmoitti aikaisin tiistaina että aiemmin 1.3 aiotut hinnankorotukset siirtyvät kahdella viikolla NCE-tuotteilla. Syynä tähän on viimehetken ruuhka tilaustensyötössä ja tällä halutaan antaa aikaa että tilausruuhkaa saadaan hallitusti purettua näiden kahden lisäviikon aikana. Tämä lisäaika koskee AINOASTAAN NCE-mallin tilauksia, ei siis siten muita malleja kuten Legacy-tilauksia.

Tämä lisäaika (”grace period”) koskee siis niitä kuutta New Commerce (NCE) Modern Work SKUta joille hinnanmuutos oli myös aiemmin suunnitteilla. Näiden NCE-tuotteiden hinta siis säilyy helmikuun hinnaston tasolla vielä kaksi viikkoa eli maanantaihin 14.3 klo 16:00 asti.

Uudistuksen myötä Microsoft tekee CSP-historian laajimman päivityksen tapaan, jolla Office 365, Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform ja muut seat-pohjaiset tuotteet tarjotaan CSP-mallin avulla asiakkaille.

New Commerce Experience (NCE) vaikuttaa tapaan, jolla CSP-liiketoimintaa tehdään ja tässä artikkelissa kerromme kaikki yksityiskohdat sekä tärkeät päivämäärät aiheeseen liittyen:

  • Mikä muuttuu Microsoft New Commerce Experience uudistuksen myötä?
  • Aikataulu, jolla siirrytään aiemmasta tarjonnasta uuteen malliin (New Commerce Experience)?
  • Mitä etuja ja kampanjoita Microsoft tarjoaa siirryttäessä uuteen malliin?
  • Miten Office 365/Microsoft 365 hinnankorotus vaikuttaa muutokseen?
  • Miten tämä vaikuttaa omaan Microsoftin CSP-liiketoimintaasi?
  • Mitä nyt kuuluu tehdä?
  • Miten TD SYNNEX voi auttaa sinua?
  • Mistä löydät lisätietoja?

Oheinen 12-minuutin mittainen video kertoo sinulle lyhyesti mistä tässä kaikessa on kyse. Alta löydät myös paljon lisätietoa mitä sinun kuuluu tässä vaiheessa tietää ja tehdä.

 

Mikä muuttuu Microsoft New Commerce Experience uudistuksen myötä?

Uusi kaupankäyntikokemus tuo mukanaan muutamia tärkeitä uudistuksia ja muutoksia nykytarjonnan ehtoihin.

Tärkeitä muutoksia ovat:

  • Peruutuskäytännön tiukennukset. Et voi enää peruuttaa tai vähentää käyttäjälisenssejä vuotuisen sopimuskauden aikana, ainoastaan sopimuskauden uusimisen yhteydessä. Muutokset ja peruutukset on tehtävä 72 tunnin aikana tilauksesta.
  • Vuosisitoumus. Vuositilaus-mallissa sitoudutaan vuoden tilausjaksoon ja olet nyt vastuussa koko 12 kuukauden maksuista ja sitoumuksesta, vaikka asiakkaasi jostain syystä lopettaisi laskujen maksamisen.
  • Uusi kuukausitilausvaihtoehto. Asiakkaat, jotka haluavat enemmän joustavuutta käytössä olevien lisenssien määrään, voivat valita uuden kuukausittaisen kauden. Joustavuudella on hintansa, joten näiden tilausten kuukausihinta on 20% korkeampi kuin vuotuisella sitoumuksella.
  • Laajemmat mahdollisuudet hallita tilauksia, esimerkiksi tuotepäivityksiä tai ennakoida tulevia muutoksia päivitysten yhteydessä.

Näillä muutoksilla on mahdollisesti vaikutuksia myös asiakkaillesi tehtyihin sitoumuksiin tai niiden ehtoihin, joten on tärkeää, että nämä muutokset huomioidaan myös asiakkaittesi sopimuksissa. Kaikkien CSP-sopimusten ja asiakkaiden tilausten osalta sinun täytyy tehdä päätös, miten ja mihin NCE-malliin asiakkaasi ohjataan. Jos et näin tee, vaarana on, että tilauksesi vanhenevat ensimmäisenä (aiemman tilauksen) vuosipäivänä 1.7.2022 jälkeen.

Huomioitavat tärkeät päivämäärät

Kumppanit voivat ottaa uuden sopimusmallin käyttöön vaiheittain, sekä myös jatkaa nykyisten sopimusten kautta vanhan tarjontamallin (legacy CSP) kautta kesäkuun 2022 loppuun asti.

Suosittelemme kuitenkin, että aloitat jo nyt ja hyödynnät Microsoftin tarjoamia kampanjatarjouksia, joiden avulla saat suurimman kustannushyödyn ja mahdollisesti pystyt tarjoamaan jotain mitä kilpailijoillasi ei ole tällä hetkellä tarjota. Kannattaa myös huomioida 1.3 tulevat Office- ja Microsoft 365 -tuotteiden hinnankorotukset ja ajoittaa lisenssiuusinnat ennen tätä päivämäärää.

Uudistuksen aikataulu:

  • 10. tammikuuta 2022: Käyttäjäkohtaisten (seat-based) tuotteiden myynnin aloitus uudessa New Commerce Experience -mallissa. Voit hyödyntää rajoitetun ajan voimassa olevaa 5% siirtotarjousta päivitettäessä sopimuksia NCE-mallin vuosisopimukseen. Kampanja on voimassa kaikissa uusissa New Commerce Experience- mallin tilauksissa maaliskuun 2022 loppuun asti, ja alennusta sovelletaan laskuun koko sopimuskauden eli 12 kuukauden ajan. Huomaathan että kampanjahinta on voimassa riippumatta laskutusjakson pituudesta, joka vuosisopimuksissa voi olla joko koko vuosi ennakkoon maksettuna tai laskutus kuukausittain.
  • 1. maaliskuuta 2022: Microsoftin hinnankorotus valikoiduille Office 365- ja Microsoft 365 -tuotteille. Jos teet uuden tilauksen vuosisitoumuksella, lukitset nykyisen hinnan 12 kuukaudeksi. Tämä on kannustin asiakkaillesi uusia tilauksia ennen hinnankorotusta.
  • 10. maaliskuuta 2022: Uusia tilauksia on saatavilla ainoastaan uuden mallin mukaisina (New Commerce Experience-malli). Uusia tilauksia ei ole enää mahdollista tehdä vanhassa CSP-mallissa. Olemassa olevat tilaukset voidaan uusia aiemman CSP-mallin mukaisina (legacy CSP) 30.6.2022 asti, mutta suosittelemme uusimista uudessa mallissa Microsoftin kampanjatarjouksen hyödyntämiseksi ja operatiivisen työmäärän minimoimiseksi. Nykyisten tilausten sopimusjaksojen yhdenmukaistaminen samalle kalenterikuukaudelle tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden yhdenmukaistaa uusimispäivämäärä ja helpottaa tulevien uusimisten toimintaa.
  • 1. heinäkuuta 2022. Tilausten uusiminen on mahdollista ainoastaan uuteen malliin. Aiemman malliset tilaukset vanhenevat seuraavana vuosipäivänä, jos niitä ei siirretä uuteen New Commerce Experience-malliin.
  • 1. tammikuuta 2023: Microsoftin kannustimet kumppaneille keskittyvät ainoastaan uuden mallisiin tilauksiin ja poistuvat legacy-tilauksilta.

Kuva: Aikataulu tärkeimmistä päivämääristä uuteen malliin siirryttäessä. 

Toimi nyt ja säästä 5% vuosisopimuksen hinnassa

Edistääkseen uuteen malliin siirtymistä, Microsoft tarjoaa kaksi rajoitetun ajan voimassa olevaa kampanjaa kumppaneille:

Vuosimalli-kampanja: Tarjouskampanja vuositilauksille 5% CSP-listahinnoista. Tarjoushinta koskee kaikkia NCE-vuosimallin tilauksia ja lisäyksiä jo olemassa olevaan NCE-malliseen tilaukseen, 12kk vuosisitoumuksen aikana. Laskutusjakso voi olla joko vuosiennakko tai kuukausittainen laskutusjakso. Tämä kampanja on voimassa tilauksille, jotka tehdään 10.1.2022 – 31.3.2022 välisenä aikana

Kuukausimallin kampanja: Tarjoushinta koskee uusia kuukausimallisia NCE-tilauksia. NCE-kuukausimallin mukaista 20% hintapreemiota (vastaa 16.7% alennusta uusista listahinnoista) ei oteta käyttöön tarjouskampanjan aikana. Kampanja-aika on 10.1.2022 – 30.6.2022. Huomaa kuitenkin että 1.3.2022 tulevat hinnanmuutokset nostavat useiden M365- tuotteiden hintoja ja siten myös NCE-kuukausimallin mukaisia hintoja. Hintasuojan saat ainoastaan vuosisitoumuksella.

Nämä kampanjatarjoukset koskevat kaikkia uusia kaupallisia tarjouksia (pois lukien non-profit ja academic lisenssit) Windows 365-tuotteita lukuun ottamatta. Kampanjajakson aikana tilatut tilaukset uusitaan 30.6.2022 jälkeen kunkin uusimisen yhteydessä voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Huomaathan myös, että tällä hetkellä vuosisitoumuksen pituus on 12 kuukautta. Kolmen vuoden sopimuskausi ei alkuun ole valikoimassa mukana.

Toimi nopeasti ennen hinnankorotusta 1.3.2022

Microsoft on julkaissut hinnankorotukset 1.3.2022 alkaen, jotka koskevat valikoituja O365- ja M365-tuotteita. Tämän vuoksi nyt on erittäin hyvä aika olla yhteydessä asiakkaisiisi sekä käydä läpi suunnitelmat uuteen malliin siirtymiseksi ennen tulevia hinnankorotuksia.

Päivitys 1.3.2022 - Microsoft ilmoitti aikaisin tiistaina että aiemmin 1.3 aiotut hinnankorotukset siirtyvät kahdella viikolla NCE-tuotteilla. Syynä tähän on viimehetken ruuhka tilaustensyötössä ja tällä halutaan antaa aikaa että tilausruuhkaa saadaan hallitusti purettua näiden kahden lisäviikon aikana. Tämä lisäaika koskee AINOASTAAN NCE-mallin tilauksia, ei siis siten muita malleja kuten Legacy-tilauksia.

Tämä lisäaika (”grace period”) koskee siis niitä kuutta New Commerce (NCE) Modern Work SKUta joille hinnanmuutos oli myös aiemmin suunnitteilla. Näiden NCE-tuotteiden hinta siis säilyy helmikuun hinnaston tasolla vielä kaksi viikkoa eli maanantaihin 14.3 klo 16:00 asti.

Näin voit lukita nykyisen hinnan 12 kuukaudeksi ja lykätä hinnankorotusta vuoteen 2023. Tämän lisäksi Microsoft tarjoaa 5% alennuksen ensimmäisten 12 kuukauden ajalle. Tämä siis tarkoittaa, että 12 kuukauden hinta on 5% alhaisempi kuin nykyinen hinta vanhassa CSP-kokemuksessa.

Tämä tiedetään tulossa olevasta hinnankorotuksesta 1.3.2022 alkaen:

  • Microsoft 365 Business Basic – korotus 21% (4.20€ -> 5.10€)
  • Microsoft 365 Business Standard - ei muutosta (10.50€)
  • Microsoft 365 Business Premium – korotus 10% (16.90€ -> 18.60€)
  • Microsoft 365 E3 – korotus 12.5% (31.50€ -> 35.40€)
  • Microsoft 365 E5 - ei muutosta (53.70€)
  • Office 365 E1 – korotus 25% (6.70€ -> 8.40€)
  • Office 365 E3 – korotus 15% (19.70€ -> 22.60€)
  • Office 365 E5 – korotus 9% (34.40€ -> 37.40€)

Edellä esitetyt hinnat (hinta käyttäjää kohti) pohjautuvat Microsoftin 1.2.2022 julkaisemaan maaliskuun hinnaston preview-versioon ja siinä esitettyjen Microsoftin suositushintojen (ERP, Estimated Retail Price) muutoksia.

Hinnanmuutokset koskevat commercial-tuotteiden lisenssejä, ei esimerkiksi education-tuotteita. Yksityiskohtainen eurohinnasto 1.3 voimaan tulevista hinnoista ilmoitetaan helmikuun aikana.

Huomaathan myös, että nämä nyt ilmoitetut muutokset eivät rajoitu CSP-malliin tai New Commerce Experience-malliin sinänsä vaan tulevat voimaan kaikissa Microsoftin lisenssiohjelmissa (CSP, EA, web-direct)

Miten tämä vaikuttaa Microsoftin CSP-liiketoimintaasi?

Tämä on iso muutos tapaan tehdä liiketoimintaa ja lisenssiyhteistyötä Microsoftin kanssa. Tämä tulee myös vaatimaan työtä ja kommunikointia asiakkaille sen suhteen miten tämä vaikuttaa heidän toimintaan. Ja erityisesti, miten tämänkin muutoksen käyttöönotto saadaan sujumaan mahdollisimman joustavasti.

Mitä seuraavaksi ja mitä sinun on otettava huomioon?

  • Varmista, että olet lukenut ja ymmärtänyt CSP-ohjelman muutokset ja aikataulun tärkeät päivämäärät. Muista seurata kommunikointia mahdollisista tulevista muutoksista ja tarkennuksista jo kerrottuun. Me TD SYNNEXlla pidämme kumppanimme ajan tasalla viimeisimmistä uudistuksista ja tavoista, miten nämä jalkautetaan.
  • Kommunikoi avoimesti ja tee suunnitelma asiakassegmenteittäin siitä mihin malliin ja millä aikataululla asiakkaasi siirtyvät. Voit uusia vanhan legacy CSP-tilauksen 30.6.2022 asti. 1.7.2022 jälkeen kaikki tilaukset, jotka ovat edelleen aktiivisia vanhassa CSP-mallissa, tulevat umpeutumaan vuotuisena vuosipäivänä, jos et ryhdy toimiin tilauksen siirtämiseksi uuteen NCE-malliin.
  • Mieti, haluavatko asiakkaasi parhaan mahdollisen hinnan vuosittaisesta sitoumuksesta vai joustoa uudesta kuukausittaisesta mallista, joka sallii enemmän muutoksia 20% korkeammalla hinnalla? Tai mahdollisesti sekoitus niitä? Tiedäthän että malleja voi myös sekoittaa ottamalla käyttöön vuosisitoumuksella lisenssit suurelle käyttäjäjoukolle, ja lisätä joustavuutta pienemmälle käyttäjäryhmälle, joille silloin tulisi käyttöön kuukausimallin lisenssit.
  • TD SYNNEXn lisenssilaskurilla voit optimoida vuosi- ja kuukausi-lisenssien suhteen aiemman lisenssihistoriasi avulla. Löydät tämän laskurin tästä linkistä: NCE Calculator (techdata.com)
  • Tämä CSP-ohjelman päivitys vaikuttaa kaupallisiin ehtoihin, marginaaleihin ja kannustinlaskelmiin. Vaikuttaako tämä asiakassopimusten ehtoihin, ja onko sinun tehtävä näistä johtuen muutoksia?
  • Vahvista riskienhallintaa. Vuosisitoumuksen avulla voit silti valita laskutusjakso kuukausittaiseksi. Tässä tapauksessa olet taloudellisesti vastuussa koko kauden ajan, jopa tilanteessa, jossa asiakkaasi lopettaa maksut tai tekee konkurssin. Pystytkö ottamaan taloudellisen riskin? Näissä tilanteissa voi turvallisempi valinta olla joko kuukausimalli tai ennakkomaksullinen vuosisitoumus.
  • Tarkista omat hallinnolliset prosessisi. Uusi malli sisältää muutoksia laskutus- ja peruutuskäytäntöihin sekä päivämääriin. Miten tämä vaikuttaa operatiivisiin toimintaasi, laskutukseen ja käytössä oleviin automatisointeihin? Esimerkkinä, uuden mallin laskutusjakso on kalenterikuukausi, vaatiiko tämä jotain muutoksia?
  • Onhan myyntijoukot varustettu viimeisimmälle tiedolla muutoksesta? Varmista, että kaupalliset myyntiedustajasi ovat tietoisia uusista ominaisuuksista ja käytäntöjen muutoksesta ja ovat valmiita sitoutumaan ja neuvomaan asiakkaitasi. Käytä hyväksesi TD SYNNEXn NCE-koulutus, lisätietoa löydät tuolta alempaa tekstistä.
  • Käy läpi lisenssien uusimiseen vaadittavat prosessit ja tarkista uusimiskäytännöt. Uusien lisenssien käyttöönoton myötä on mahdollisuus yhdenmukaistaa nykyistä pitkin kalenterivuotta jakautuvia lisenssien uusimisia. TD SYNNEX helpottaa tätä työtä tuomalla tiedon tulevista uusinnoista StreamOne Marketplacen kautta, uuden Renewal Dashboard-toiminnon avulla.
  • Käytä tämä mahdollisuus keskustellaksesi asiakkaidesi tarpeista sekä identifioi mahdolliset upsell-tilaisuudet esimerkiksi Microsoft 365 Business Premium tuotteiden tietoturvaominaisuuksien osalta.
  • Ole nopea ja huolehdi että asiakkaasi myös ymmärtävät, että muutos on väistämätön. Nopealla reagoinnilla pystytte hyödyntämään kustannustehokkaimman vaihtoehdon ja olemaan muutoksen kärjessä. Huomaa myös että 1. tammikuuta 2023 insentiivit tulevat poistumaan vanhan mallisilta tilauksilta.
  • Maksimoi Microsoftin kannustinohjelmien tuoma hyöty. Oletko Microsoftin Gold tai Silver kumppani? Jos mahdollista, harkitse vuosisitoumus – vuosiennakko mallia sen tuoman edun kannalta. Tämä on pieniriskisin vaihtoehto, mutta saat tämän vaihtoehdon avulla parhaan insentiivihyödyn. Tämänhetkinen kannustinohjelma on voimassa lokakuulle 2022 saakka. Huomaa myös, että tämänhetkisen kannustinohjelman kautta New Commerce insentiivit maksetaan 100% jälkihyvitteenä.
  • Varmistathan vielä, että olet rekisteröitynä Microsoftin kumppaniportaalin uuteen Microsoft MCI -kannustinohjelmaan, jotta voit saada Microsoftin kannustimia uuden mallin mukaisista tilauksista.

Mitä teetkin, TD SYNNEX on apunasi

  • TD SYNNEXn Microsoft-tiimi on valmiina auttamaan sinua ja asiakkaitasi parhaan ratkaisun löytämisessä sekä tilausten päivittämisessä uuteen malliin.
  • StreamOne Cloud Marketplace on valmis ja tukee uusia tuotteita. Olemme päivittäneet tuotehakua ja ostokokemusta, jonka avulla tuotteiden valitseminen, tuotepäivitykset ja uusinnat onnistuvat helpommin. Tuomme myös uutta toiminnallisuutta kuten Renewal Dashboard-toiminteen, jotta uusinnat on entistä helpompi tehdä jatkossa
  • Tulemme järjestämään myös jatkossa webinaareja tästä aiheesta ja päivitämme kumppaneitamme uutuuksista tämän uuden tarjontamallin sekä Microsoft-tuoteuutuuksien osalta.

TD SYNNEX on myös tuottanut New Commerce Experience-aiheisen koulutuksen, jonka voit suorittaa omaan tahtiin oheisen linkin kautta: New Commerce Experience (brainshark.com). Koulutus sisältää kaksi aihe-aluetta: ”Miksi NCE-malli?” sekä ”NCE-mallin yksityiskohdat”. Kurssi on englanninkielinen ja kestää reilun tunnin.

Nopeimmille, eli ensimmäiselle 1000 kurssin suorittaneelle, on luvassa alla olevan kuvan mukainen NCE-sertifikaatti.

 

New Commerce Experience mallin hyödyt

New Commerce malli tuo markkinaan ja kumppaneille mahdollisuuden parempaan lisenssiliiketoiminnan ennustettavuuteen uusien pidempien sopimuskausien muodossa.

New Commerce Experience tuo valikoituja etuja CSP-tuotteille:

  1. Uusien tuotteiden, kuten esimerkiksi Viva Insights sekä kokeiluversioiden, helpompi käyttöönotto
  2. Microsoft 365 ja Dynamics 365 tuotteiden New Commerce-malliin kohdistetut tarjoukset
  3. Uusi kuukausimallin mukainen tarjonta, jonka avulla pystytään tarjoamaan joustavuutta lisenssimuutoksien varalle.
  4. Vuositoumus-malli kustannustehokkaaseen ja kilpailukykyiseen hintaan asiakkaille, joiden lisenssimäärän vaihtelu kuukausittain ei ole suuri
  5. Mahdollisuus hybriditarjontaan eli samaan asiakkuuteen voidaan tilata sekä vuosimallin että kuukausimallin tilauksia.
  6. Kolmen vuoden sopimuskausi Dynamics 365 tuotteille
  7. Uusi kolmen vuoden sopimuskausi Microsoft 365 tuotteille saatavilla valikoidusti maaliskuusta 2022 alkaen
  8. Tiukemmat peruutusehdot (rajoitettu 72 tuntiin tilauksesta). Etuna voi nähdä pienemmän tilausten hallinnointitarpeen kauden aikana.
  9. Uudet työkalut, jotka helpottavat siirtymistä olemassa olevista tilauksista uusiin tilauksiin "New Commerce Experience" -kokemuksessa
  10. Yksinkertaistettu laskutus ja työkalut tehokkaampaan tilausten hallintaan

Miten tarjonta kehittyy jatkossa?

New Commerce tarjontamalli tulee kehittymään myös jatkossa, nythän käsillä on vasta mallin lanseeraus. Myöhemmin vuoden 2022 aikana, uudet ominaisuudet ja uudet tarjoukset lanseerataan yksinomaan asiakkaille, jotka tekevät ostoksia NCE-mallissa. Uudistuksia, joita NCE-malliin tullaan tuomaan jatkossa:

  1. Mahdollisuus ottaa käyttöön uusi kolmen vuoden mittainen sitoumusmalli
  2. Home Use Program (HUP), jonka avulla asiakkaiden työntekijät voivat hyödyntää lisenssitarjouksia omaan käyttöön asennettavista lisenssituotteista

Näiden uusien ominaisuuksien avulla Microsoft voi tuoda CSP-malliin joitakin suosittuja ominaisuuksia ja tarjouksia muista lisenssiohjelmista.

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen

Voinko myydä uusia NCE-mallin kuukausi- ja vuosilisenssejä samaan tenanttiin?
Kyllä

Voinko lisätä samaa lisenssityyppiä kesken vuosisopimuskauden?
Kyllä
E
simerkki: 15.1.2020 tilattu 15kpl Business Basic Annual, 15.6.2022 lisätään 3kpl lisää. Näissä säilyy sama hinta ja vuosipäivänä sama 15.1.2020.

Voinko vaihtaa Annual lisenssit kalliimpaan lisenssityyppiin kesken sopimuskauden?
Lisenssit voidaan vaihtaa kesken sopimuskauden kalliimpaan tuotteeseen.
Esimerkki Business Basic on tilattu 15.1.2022 -> lisenssimuutos tehdään 15.6.2022 M365 Business Premium pakettiin. Vuosipäivä tilauksella säilyy alkuperäisen mukaan eli 15.1.2022. Business Basic tilaus laskutetaan ajalta 15.1.2022- 15.6.2022. Business Premium lisenssien laskutus/ sopimuskausi on 15.6.2022 – 15.1.2023

Mihin asti 5% kampanja on voimassa ?
Kampanja on voimassa 10.1.2022 – 30.03.2022.
1.3.2022 tuleva listahintojen muutos valikoituihin tuotteisiin ei vaikuta kampanjan voimassa oloon, mutta ajalla 1.3.22 – 30.3.22 tehtyihin tilauksiin alennus tulee sen hetkisistä hinnoista eli maaliskuun ajan uusista listahinnoista.

Miten kuukausimaksullisten lisenssien -20%-kampanja vaikuttaa hinnoitteluun?
Kuukausimaksullisessa mallissa tuotteet ostetaan listahinnalla 30.6.2022 asti, jonka jälkeen hinnoittelu muuttuu NCE-ohjelman mukaiseksi, eli kaikki kuukausimaksulliset tuotteet ovat +20% vuosimallisten lisenssien listahintaa kalliimpia. 1.3.2022 astuvat voimaan uudet listahinnat valikoiduille tuotteille. Kampanjahinnat ovat automaattisesti tuotteen ostohinnassa mukana.

Voinko ostaa helmikuussa yhden business Premium tuotteen ja pitää legacyt voimassa uusintapäivään asti?
Kyllä ja lisenssejä voi lisätä NCE-annual sopimukseen ja legacy lisenssit voidaan irtisanoa milloin tahansa.

Mitä jos asiakas ei maksa laskuja vuosisopimuksesta?
Vuositilauksia ei voi irtisanoa eikä lisenssejä voi vähentää kesken sopimuskauden

 

Tarvitsetko lisätietoa tai onko sinulla kysyttävää?

Jos tämä edelläkerrottu aiheuttaa lisäkysymyksiä, niin ota mieluusti yhteyttä meihin: 

Minna Nuutinen (minna.nuutinen@techdata.com)

Eetu Olvinen (eetu.olvinen@techdata.com)

Mikko Salmela (mikko.salmela@techdata.com)

 

Lisäksi Microsoftin julkaisuista löytyy apua, allaolevista osoitteista: