Nyt on aika ottaa Azure Plan käyttöön

 
 

Hybrid Cloud, News
01 syys 21 Author: Mikko Salmela

 

 

 

  • Aiemman Legacy Azuren hinnoittelu muuttuu 2021 helmikuussa, Azure Plan säilyy ennallaan
  • Microsoft Azure Plan -mallin insentiivit kertyvät jatkossa (lokakuu 2021 alkaen) myös Cloud Platform Silver -tason kumppaneille

Kun Microsoft julkaisi marraskuussa 2019 modernin Azure Plan -tarjonnan, samassa yhteydessä kerrottiin, että aiempi malli, Legacy Azure, tullaan tulevaisuudessa korvaamaan Azure Planillä. Tähän saakka jälleenmyyjät ovat pystyneet ottamaan käyttöön molempia malleja. Nyt heinäkuussa tilanne muuttui, ja Azure Planin käyttöönotossa siirrytään seuraavaan vaiheeseen. Samalla tapahtuu muutoksia myös aiemman Legacy Azuren osalta, jotka käytännössä tarkoittavat sitä, että migraatiot uuteen kannattaa käynnistää viimeistään nyt kaikkien olemassaolevien Azure-tilausten osalta.

Siirtymän kolme vaihetta

Vaihe 1 – Alkaen 21.7.2021

Vaiheessa 1 kaikki uudet Azure CSP -tilaukset ovat Azure Plan -mallin mukaisia seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  • Muutos ei vaikuta tässä vaiheessa jo olemassa oleviin jälleenmyyjä-/asiakassuhteisiin niiden Azure-tilausten osalta, jotka on otettu käyttöön ennen 21.7. Näiden Legacy Azure -tilausten käyttöä voidaan jatkaa normaalisti, mutta uusia Azure-tilauksia ei voi tehdä. Huomaa kuitenkin seuraavien vaiheiden 2 ja 3 tuomat muutokset
  • Aiempi Legacy Azure -malli ei ole saataville uusille CSP-jälleenmyyjille eikä uusiin Azure-asiakkuuksiin
  • Uudet Azure-tilaukset tulee olla Azure Plan -mallin mukaisia

Vaihe 2 – Alkaen 1.2.2022

Vaiheessa 2 kaikki Legacy Azure -mallin insentiivit sekä alennukset poistuvat käytöstä, joten Legacy Azuren hinta nousee vastaamaan Azuren listahinnoittelua.

Azure Plan -mallin hinnoittelu säilyy nykyisellään sisältäen Microsoftin insentiivi-ohjelman mukaiset edut sekä mahdollisuuden edullisempaan hintaan PEC (Partner Earned Credit) -edun myötä. Microsoftin Azure Plan CSP -jälleenmyyjien insentiivit laajentuvat 1.10.2021 alkaen koskemaan myös Cloud Platform Silver -tason kumppaneita, siis kuten nyt Legacy Azure -mallissa.

Vaihe 3 – tarkempi aikataulu kerrotaan myöhemmin

Vaiheessa 3 jäljellä olevat Legacy Azurea käyttävät asiakkaat CSP-mallissa siirretään automaattisesti Microsoftin toimesta Azure Plan -malliin ja aiempi Legacy Azure poistuu käytöstä.

Kuten aiempien vaiheiden yhteydessä, tarkka ajankohta ilmoitetaan kumppaneille ja asiakkaille viimeistään 6 kuukautta ennen määräaikaa.

Jos sinulla on kysyttävää aiheesta tai tarvitset apua asiakkaiden siirrossa, niin ota yhteyttä mikko.salmela@techdata.com tai janne.loitomeri@techdata.com.

Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä:

July 2021 Microsoft announcement on changes to Azure offer availablity

Microsoft Blog - Evolving the Azure offer in the cloud solution provider program

Tech Datan Azure Plan aiheinen webinaari 13.10.2020