Turvallisuudesta tietoturvaan Microsoft Defenderin avulla

 
 

Modern Workplace, Enterprise Security, Hybrid Cloud
12 loka 22 Author: Björn Raunio

Nykymaailmassa olemme  jatkuvasti yhteydessä toisiimme, joten myös  tietoturvatoiminnot on suunniteltava huomioiden tämä tosiasia. Microsoft Defender on alusta, jossa  tämä vaatimus on sisäänrakennettu. Sen lisäksi, että alusta tarjoaa asiakkailleen  kattavan tietoturvaratkaisun, se tarjoaa kumppanillemme uusia mahdollisuuksia palveluliiketoiminnan kasvattamiselle.

Microsoft Defenderiin liittyvien käsitteiden selvittämiseksi käännyimme Magnus Haglundin puoleen, joka vastaa Microsoftin Tietoturva-liiketoiminta-alueesta Ruotsissa.

Aluksi, miten haluaisit kuvata Microsoft  Defenderiä?

"Se on paljon enemmän kuin pelkkä tuote. Sitä pitäisi mieluummin kutsua tuoteperheeksi tai alustaksi. Nimi selittää, mistä on kyse – suojelemisesta ja puolustamisesta. Tämä suojaus ulottuu myös kaikkiin palveluihimme ja laitteisiimme, ei vain Microsoftin omalla alustalla, vaan myös sen ulkopuolella. Microsoft Defenderin ja koko tietoturvan perusta on luottamuksen ja tietoturvan luominen ympäristöön.

- Nykyään kaikki ovat yhteydessä toisiinsa - ihmiset, tietokoneet ja muut elektroniset laitteet. Olemme aina verkossa ja siksi olemme jatkuvasti alttiina uhkille. Vaikka ihmisillä ja yrityksillä ei koskaan ole ollut näin paljon mahdollisuuksia, meistä on samalla myös tullut haavoittuvampia kuin koskaan. Tässä uudessa maailmassa pelkkä  turvallisuuden rakentaminen ei riitä, vaan meidän on  lisäksi tunnettava olomme turvalliseksi. Turvallisuuden pitäisi aina olla siellä taustalla ilman, että sitä tarvitsee miettiä. Tätä Microsoft Defender juuri tekee.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

– Historiallisesti monet organisaatiot ovat rakentaneet erityisiä ratkaisuja tai "pisteratkaisuja", jotka keskittyvät yksittäisten turvallisuustarpeiden ratkaisemiseen, mutta niiden välillä on aukkoja joita hyökkääjät pystyvät hyödyntämään. Yhdessä  puutteellisten toimintatapojen kanssa tämä strategia tekee pääsyn ympäristöön liian helpoksi. Microsoft Defenderin avulla suojaamme ympäristöjä  ja kehitämme suojaustoimintoja heti alusta alkaen, tietoturva on ikään kuin ”sisäänrakennettuna". Tämän seurauksena hyökkääjien sisäänpääsy hankaloituu eikä asiakkaidemme tarvitse kokoajan miettiä miten suojautua uhkilta.   Asiakkaat voivat keskittyä omaan päivittäiseen tietotyöhön hallitusti ja turvallisesti.

- Tämä tarkoittaa, että turvallisuusnäkökulma seuraa käyttäjää kaikessa mitä hän tekee, riippumatta laitteesta, sijainnista tai siitä, mitä hän kulloinkin on tekemässä. Microsoft Defender turvaa jäsennetyt ja jäsentämättömät tiedot sekä pilvessä että on-premise-ympäristöissä yli 785 000 asiakkaalle maailmanlaajuisesti. Lisäksi alusta kattaa Microsoft 365-, Dynamics- ja Azure-ratkaisujen lisäksi myös muiden pilvipalveluntarjoajien, kuten AWS:n ja GCP:n, Adoben SaaS-sovellusten, SAP:n toimittajien ratkaisut. Palvelun piirissä eivät ole ainoastaan Windows-laitteet, vaan tuemme myös iOS, Mac, Android ja Linux-käyttöjärjestelmiä.

Microsoft Defender on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mikä on muuttunut?

" Uutta alustassa on se, kuinka paljon ratkaisuja on jo valmiina käytettäväksi heti alusta alkaen. Mikäli jotain tapahtuu,  niin Microsoft Defender tarjoaa kaiken käyttäjähallinnasta tekniseen tukeen saakka. Tämä tarjoaa kumppaneillemme useita uusia liiketoimintamahdollisuuksia hyödynnettäviksi. Perinteisten valvontakeskusten tai SOC-palveluiden rakentaminen ja kehittäminen on kallista eikä yksittäisten asiakkaiden kannata niitä yleensä itse tehdä. Siksi monet kumppaneistamme rakentavatkin asiantuntijoidensa avulla Defenderin ympärille palvelutarjoamia jotka auttavat monitoroimaan ja reagoimaan ympäristössä havaittuihin hälytyksiin. Nämä palvelut voidaan skaalata tukemaan monia asiakkaita samanaikaisesti .

Mitkä ovat Microsoft Defenderin tärkeimmät edut?

- Kuten sanoin, Microsoft Defenderin toiminnallisuudet ovat sisäänrakennettuja. Asiakkaana on mahdollista liittää omat ratkaisunsa olemassa olevan suojauksen päälle tai halutessaan korvata ne muilla ratkaisuilla. Tämän päätöksen pitää olla tietoinen päätös, koska samalla otat myös palveluiden ympärillä olevat prosessit omalle vastuullesi. Microsoft käsittelee noin 500 miljoonaa signaalia sekunnissa ja tunnistamme kolme kertaa enemmän tapahtumia verkossa kuin lähin kilpailijamme.  Investoimme valtavia summia rahaa tietoturvan kehittämiseen  ja uskomme voivamme tarjota parempaa suojaa ja turvallisuutta kuin mikään muu palveluntarjoaja. Tämä mahdollistaa sen että kumppaneillamme on mahdollista pienellä investoinnilla luoda jatkuvaa liiketoimintaa Microsoftin tarjonnan päälle ja näin tuoda lisäarvoa asiakkailleen ilman lisäkustannuksia.

Keille loppuasiakkaille Microsoft Defender sopii?

"Alustaa on skaalattu niin että se sopii useimmille yrityksille –  pienistä keskisuuriin organisaatioihin sekä monikansallisiin konserneihin. Microsoft Defender for Business on uskomattoman edullinen ohjelmistoratkaisu nimenomaan pienille ja keskisuurille yrityksille. Kumppanina voit myös hallita asiakasympäristöjä Microsoft 365 Lighthousen avulla joka mahdollistaa ylläpitoresurssien skaalaamisen keskitetysti useille asiakkaille.

Miksi kumppaneiden pitäisi tukea asiakkaitaan Microsoft Defenderin käytössä?

"Lähitulevaisuudessa asiakkaiden on päästävä eroon perinteisistä ratkaisuista, jotka eivät ole enää palvele nykyisiä käyttötarpeita. Vanhat ratkaisut, jotka olivat ehkä kerran hyviä, eivät enää vastaa hybridityöhön ja monien eri laitteiden käyttöön perustuvia vaatimuksia. Kumppaneilla on mahdollisuus auttaa asiakkaitaan siirtymään uusien teknologioiden käyttäjiksi asiantuntijapalveluiden avulla. Liiketoimintamahdollisuudet tällä ratkaisualueella ovat myös kasvussa. Viime vuoden vuosikasvu tällä ratkaisualueella oli 45 prosenttia.

Kumppaneilla tietoturvaan pohjautuvat ratkaisut ja palvelut avaavat monia uusia ansaintamahdollisuuksia. Samalla kun monet tietoturvaan liitetyt ratkaisut yksinkertaistuvat tai virtaviivaistuvat, toimintaympäristö muuttuu entistä kompleksisemmaksi. Tämä avaa monelle asiantuntevalle kumppanille mahdollisuuden toimia asiakkaidensa luotettuna neuvonantajana ja ohjeistaa asiakkaat toimivan ja helppokäyttöisen tietoturvan maailmaan. Apunasi ovat Microsoftin tietoturvaratkaisut kuten Microsoft Defender, sekä Microsoft 365 Lighthouse,  joiden  avulla voit tarjota palveluita kuten, asiakkaiden ympäristön seuraamista työajan ulkopuolella, Zero Trust-toiminta-ajatuksen toteutusta asiakkaan ympäristössä tai turvallisemman kirjautumisen käyttöönottoa.

"Asia, johon voit kumppanina luottaa, on se, että Microsoft pysyy johtajana ja jatkaa investointeja tietoturvaan. Gartner arvioi Microsoftin johtajaksi useissa  Magic Quadrant-raporteissaan, jotka mittaavat tietoturvaa, identiteetinhallintaa ja yksityisyydensuojaa. Seuraavien neljän vuoden aikana Microsoft tulee investoimaan miljardeja dollareita tietoturvaan. Kuka kumppani ei haluaisi lähteä sille matkalle?

Ota yhteyttä Tech Data -yhteyshenkilöösi (cloudsoftware.fi@techdata.com), jos haluat kumppanina lisätietoja siitä, miten voit auttaa asiakkaitasi Microsoft Defenderin avulla. Lisätietoja Microsoft 365 Lighthousesta löytyy täältä: https://cloudpartners.transform.microsoft.com/products/m365-lighthouse