Vahvempaa tietoturvaa Business Premiumin avulla

 
 

Modern Workplace, Enterprise Security
22 maalis 22 Author: Mikko Salmela

 

 

 

Microsoft 365 Business Premium on ilmeinen valinta kaikille yrityksille alle 300 käyttäjälisenssin ympäristöihin. Se tarjoaa nopeasti turvallisen ympäristön tänään ja tulevaisuudessa - kustannustehokkaaseen hintaan. Lisäksi sinulle kumppanina se avaa myös monipuolisia mahdollisuuksia parantaa palvelujasi sekä laajentaa liiketoimintaasi.

Haastattelimme TD SYNNEXn kumppanipäällikkö Erik Wikholmia aiheesta ja hän toi esille kolme yksityiskohtaa, jotka tekevät Business Premiumista ilmeisen valinnan asiakkaille, jotka miettivät, minkä M365-tuoteperheen lisenssin kannattaa valita. Erikin mielestä valinnassa Business Standard - ja Business Premium -tuotteiden välillä ei tarvitse huomioida tuottavuustyökalujen näkökulmaa – sisältö esimerkiksi Office 365, Teams ja Sharepoint-ratkaisujen myötä on sama.

"Asia, joka erottaa tuotteet toisistaan on se, että Business Premiumissa on paljon enemmän turvallisuuteen liittyvää toiminnallisuutta, ja tämä ero on suuri. Niiden käyttäjien, jotka tyytyvät Business Standard -tuotteeseen, täytyy tyypillisesti järjestää tietojensa suojaus muilla tavoilla, kuten esimerkiksi kolmannen osapuolen tuotteiden avulla. Tämä aiheuttaa tietenkin lisäkuluja ei pelkästään tuotelisenssien osalta, vaan myös tuotteiden hallinnan ja hallinnan kompleksisuuden kautta. Microsoftin ekosysteemissä myös tietoturva on ajateltu - ja toteutettu - kokonaisvaltaisesti. Myös riski siihen, että kaikkia mahdollisia tietoturvauhkia vastaan ei olla suojauduttu, saattaa kasvaa. On muistettava että Microsoftin Business Premium -pakettiin on sisällytetty erittäin laaja valikoima tietoturvatoiminnallisuuksia.”

Erik Wikholmin listaamat kolme asiaa liittyvät siis turvallisuuteen:

1) Parempi suoja henkilöllisyyden suojaamiseen

Business Premium sisältää Azure AD P1 -palvelun, jossa on 16 tietoturvaratkaisua, mukaan lukien monivaiheinen tunnistautuminen (MFA, Multi-Factor Authentication). Käyttäjien henkilöllisyyden varmistaminen on olennainen osa minkä tahansa yrityksen turvallisuutta ja monivaiheisen tunnistautumisen avulla ylivoimainen enemmistö kaikista hyökkäyksistä pystytään estämään. Ennalta määriteltyjen sääntöjen avulla pystytään määrittelemään, mistä ja milloin käyttäjä voi kirjautua palveluihin sekä monitoroida yrityksen palveluihin tapahtuvia kirjautumisyrityksiä. Myöskin etätyön ja liikkuvan työn lisääntymisen johdosta tarve suojautua epärehellisiä kirjautumisyrityksiä ja tietojen kalastelua vastaan on kasvanut. Microsoft-kumppaneille jää vahva rooli toimia asiakasyritysten luotettavana neuvonantajana ja siten kertoa miten suojautua näiltä kasvavilta uhkilta uusimman teknologia avulla.

2) Parempi suoja hyökkäyksiä vastaan

Business Premium -palveluun kuuluu osana Defender for Office 365 -palvelu joka suojaa käyttäjiä kaikentyyppisiltä hyökkäyksiltä. Näitä ovat esimerkiksi tietojenkalasteluyritykset sekä erityyppiset liitteiden, linkkien ja roskapostien kautta leviävät haittaohjelmat. Me kaikki olemme haavoittuvaisia ja vaikka kuinka huolella pyrimme suojautumaan uhkia vastaan, kiireen ja epähuomion keskellä voi joskus päätyä tilanteeseen, jossa vahingossa aiheuttaa uhkatilanteen. Juuri tällaisia tilanteita varten Microsoftin ratkaisut tuovat turvaa päivittäiseen työhön ilman että asiakkaiden ja käyttäjien tarvitsee tätä erikseen ajatella. Riittää kun osaava kumppani aktivoi suojan ja opastaa käyttäjiä niiden käytössä. Samalla avautuu mahdollisuus jatkuvaan palveluliiketoimintaan ulkoistettujen hallinta- ja monitorointipalveluiden alueilla.

Jatkossa Business Premiumiin sisältyvä suojaus on myös entistä kattavampi, koska Microsoftin uusi lippulaivatuote ’Defender for Business’ sisällytetään mukaan heti, kun se julkaistaan markkinoille. Tämä seuraavan sukupolven virustorjuntaratkaisu sisältää ominaisuuksia kuten Endpoint Detection and Response (EDR), joka myös avaa kumppaneille uusia mahdollisuuksia sovellusten ja päätelaitteiden hallintaan.

3) Turvallisempaa tiedonjakamista

Business Premium -tilauksen kolmas merkittävä etu on siinä, että se sisältää ratkaisuja paitsi tietojen suojaamiseen myös siihen, miten tietoja käsitellään ja hallitaan yrityksessä sekä miten niitä jaetaan yrityksen sisällä ja ulkopuolella. Tämä koskee sekä asiakirjojen hallintaa että sähköpostia. Business Premium mahdollistaa turvallisuusluokitusten käyttöönoton asiakirjoille, jolloin ennalta määritellyt säännöt ohjaavat yksittäisten dokumenttien käsittelyä tietoturvanäkökulmat huomioiden.

Asiakirjat voidaan esimerkiksi luokitella luottamuksellisiksi, jolloin niitä ei voi lähettää organisaation ulkopuolelle. Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää myös GDPR-säädännön noudattamisen varmistamiseen ja arkaluonteisten henkilötietojen suojaamiseen. Tämä avaa jälleen kumppanille mahdollisuuden auttaa asiakkaita tiedonluokituksessa ja näiden sääntöjen määrittelyssä, ja siten tietoturvallisemman ympäristön luomisessa.

Luotettavan kumppanin rooli korostuu

Erik Wikholm korostaa, että Business Premium ja sen laajat tietoturvaominaisuudet avaavat kumppaneille monia uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vahvistavat kumppanin konsultoivaa roolia omalle asiakaskunnalle. Microsoft Intune -ratkaisun ja Defender-tuotteiden avulla tietoturvapalvelun tuotteistaminen jatkuvaksi palveluksi onnistuu ilman mittavia manuaalisia työvaiheita. Tulevan Microsoft 365 Lighthouse -ratkaisun avulla kumppanit voivat myös hallita kaikkia asiakasympäristöjään yhdessä paikassa ilman toistuvaa uudelleenkirjautumista.

Lisäetuna Business Premium -tilaukselle kuuluvana toiminnallisuutena on Azure Virtual Desktop (AVD) -ratkaisun käyttöoikeus. AVD-käyttäjälisenssit kuuluvat osaksi Business Premium -tilausta, lisäksi tarvitaan toki etätyöpöytämäärittelyt ja palvelut Azuressa kuten virtuaalikoneet ja tarvittava tallennuskapasiteetti. Näitäkin osaava kumppani pystyy konsultoimaan asiakkaille ja toimittamaan vaikkapa avaimet käteen projektina kokonaisratkaisun.

"Tämä on valtava mahdollisuus kumppaneille, ja me TD SYNNEXlla voimme auttaa heitä kannattavan loppuasiakastarjonnan luomisessa. Meidän ratkaisuarkkitehtimme auttavat pääsemään alkuun teknisistä näkökohdista ja voivat käydä yksityiskohtia läpi yhdessä kumppaneidemme kanssa", Erik sanoo.

TD SYNNEX voi auttaa useilla eri alueilla tietoturvapalveluiden sekä muiden M365 Business Premium -tilaukseen kuuluvan toiminnallisuuden suhteen.

"Tarjoamme esimerkiksi laajan valikoiman Microsoft-aiheisia koulutuksia TD SYNNEXn koulutuspalveluiden (TD SYNNEX Academy) kautta. Tämän lisäksi me kehitämme yhdessä kumppaneiden liiketoimintaa myyntikoulutusten ja asiakas-työpajojen avulla, auttamalla kumppaneitamme luomaan lisäarvotarjontaa ja jatkuvaa palvelua, luomalla myyntiargumentointia tukemaan tuotteiden ja ratkaisujen valintaa sekä tarjoamalla teknistä myyntiä tukevaa konsultointia kumppaneille ja kumppaneiden asiakkaille”, toteaa Erik Wikholm lopuksi.  

 

Jos haluat tietää enemmän, ota yhteyttä cloudsoftware.fi@techdata.com